چگونگي تشكيل باران برف تگرگ در قرآن
چگونگي تشكيل باران
سوره نور ايه ۴۳
دانشمندان با مطالعه بر روی ابرها به اين نتيجه رسيدند كه چگونگي بارش باران از ابرها داراي سيستم و مرا حل خاصي مي باشد .
هواشناسان در مورد تشكيل ابر كومولونيمبوس مطالعه كرده اند تا نحوه توليد و ايجاد باران، تگرگ، برق (نور) را بيابند. يافته ها نشان مي دهد كه كومولونيمبوس طي مراحل زير باران ايجاد مي كند.
1ـ ابتدا ابرها با نيروي باد به حركت در مي آيند، قطعه هاي پراكنده و كوچك كه كومولوس نام دارند با نيروي باد به يكديگر فشرده شده و در يك منطقه تجمع مي يابند و ابرهاي كومولونيموس را مي سازند.
2ـ اتصال: ابرهاي كوچكتر به يكديگر متصل و ابرهاي بزرگتر را تشكيل مي دهند.
3ـ تراكم و انبوه شدن: وقتي ابرهاي كوچكتر به هم مي پيوندند و ابرهاي بزرگتر را مي سازند در ابرهاي بزرگ حركت و رشد عمودي به سمت بالا صورت گرفته كه اين پديده در مركز ابرها بيشتر از لبه ها و كناره هاي آن رخ مي دهد و بعد از اين رشد رو به بالا موجب كشيده شدن توده ابر به بالا و رسيدن به ناحيه سردتر اتمسفر (جو) كه محل تشكيل قطره هاي آب و تگرگ است مي شود. و قطره هاي آب و تگرگ، بزرگتر و سنگين تر شده و حركت رو به بالاي آنها متوقف مي شود و به صورت قطره هاي باران و تگرگ فرود مي آيند
به هم پيوستن تکه های کوچک و تشكيل ابرهای بزرگ می باشد . و شروع بارندگی می باشد .
در مورد برف ها نيز :
همه ابرها ذرات آب يا كريستال يخ را با خود حمل می کنند ، اما اين ذرات بسيار کوچکتر از آن هستند که به زمين ببارند . اگر ارتفاع ابرها بيشتر شود ، هوای سردتر، باعث فشرده تر شدن بخار اب می شود ، و اين ممکن است برای شکل دادن باران ، تگرگ يا برف مناسب باشد.
تناسب باران
سوره زخرف ايه ۱۱
بر اساس تحقيقاتي كه دانشمندان بر روي تناسب قطرات باران انجام دادند به اين نتيجه رسيدند كه مقدار قطراتي كه از زمين بخار مي شودن در حدود 16 ميليون تن مي باشد و به همين ميزان اب از اسمان فرود مي ايد .
تگرگ و صاعقه
سوره نور ايه ۴۳
دانه هاي باران از ابر جدا مي شوند و در قسمت فوقاني هوا به جبه سردي بر خورد مي كنند و يخ مي زنند و سپس طوهانهاي كوبنده اين دانه ها را مجددا به بالا پرتاب مي كنند و بار ديگر اين دانه ها به داخل ابر مي روند ولايه ديگري اب روي ان مي نشيند كه به هنگام جداشدن از ابر مجددا يخ مي زنند.
همين كه تگرگ از قسمت سرد و يخچالي ابر فرو مي ريزد يعني همان جايي كه بلورهاي يخ در آن تشكيل مي شود، ابرها باردار مي شوند و قطره هاي آب با تگرگ به هم برخورد كرده يخ مي زنند و باقي مانده گرماي خود را از دست مي دهند. سطح تگرگ گرمتر از اطراف خود بلور است. وقتي تگرگ با بلور يخ مجاور و مماس مي شود يك پديده مهم رخ مي دهد. كلاً الكترونها هميشه از ناحيه سردتر به نقطه گرمتر حركت مي كند. در همين حال وقتي قطره هاي خيلي سرد و يخ زده در تماس با يك دانه تگرگ قرار مي گيرند همين پديده رخ مي دهد و از اين رو تگرگها بار منفي گرفته و قطرات بسيار سرد يخ بار مثبت مي گيرند و در برخورد با تگرگ خرد و متلاشي مي شوند حال ذرات خرده شده يخ سبكتر شده و به لايه هاي بالايي ابر صعود مي كنند و تگرگ با بار منفي باقي مانده و در لايه هاي زيرين و بستر ابر قرار مي گيرد. بنابراين لايه هاي زيرين ابر كلاً داراي بار منفي بوده و سپس اين بار منفي به صورت برق به زمين تخليه مي گردد. نتيجه مي گيريم كه تگرگ نقش مهمي در توليد و ايجاد برق دارد
باد
سوره حجر ايه ۲۲
بادها با وزش خود روي اقيانوسها باعث حركت قطرات اب و بعد از مدتي به وجود امدن موج مي شوند .سپس اين موجها سب پخش شدن ذرات اب در هوا مي شوند و باد انها را باسمت بالا انتقال مي دهد كه از اولين مراحل بارش باران مي باشد.يكي ديگر از وظايف بادها انجام عمل لقاح مي باشد