همه موجودات زنده از آب آفریده شده‏اند.

همه موجودات زنده از آب آفریده شده‏اند.

 

 «اولم یرالذین كفروا ان‏السموات والارض كانتا رتقا ففتقناهما وجعلنا من‏الماء كل‏شی حی افلا یومنون» (انبیاء/ 30): «مگر كافران ندیدند كه آسمان‏ها و زمین به‏هم پیوسته بودند و ما جدایشان كردیم؟ و هرچیز زنده‏ای را از آب پدید آوردیم، آیا ایمان نمی‏آورند؟».
امروزه پس از پیشرفت‏هایی كه در علم ایجاد شده، دریافته‏ایم كه 80 درصد سیتوپلاسم یا ماده زمینه‏ای سلول‏های زنده از آب تشكیل شده است. تحقیق جدیدتری نشان داده كه بدن بیشتر موجودات زنده بین 50 تا 90 درصد آب دارد و نیز هر موجود زنده‏ای برای حیات به آب نیاز دارد. آیا 14 قرن پیش، یك انسان عادی می‏توانست حدس بزند كه همه موجودات زنده از آب آفریده شده‏اند؟ جالب‏تر این‏كه این سخن از زبان انسانی نقل شده است كه خود در صحرای عربستان می‏زیسته، سرزمینی كه همیشه با مشكل كمبود آب مواجه بوده و هست.
این آیه آفرینش حیوانات را از آب بیان می‏كند: «والله خلق كل دابة من ماء » (نور/ 45): «خداوند همه جنبدگان را از آب آفرید» و سوره فرقان آیه 54 به آفرینش انسان از آب اشاره می‏كند: «وهوالذی خلق من‏الماء بشراً فجعله نسباً و صهراً و كان ربك قدیراً»: «اوست كه بشر را از آب آفرید و برای او نسب و سبب قرار داد، پروردگار تو تواناست».

گیاهشناسی

گیاهان به صورت زوج (نر و ماده) آفریده شده‏اند.
انسان تا مدت‏ها نمی‏دانست كه گیاهان هم مانند انسان از دو جنس نر و ماده آفریده شده‏اند. حتی آن‏دسته از گیاهانی كه تك‏جنسی هستند، در اندام‏های خود هم اعضای نر و هم اعضای ماده را دارند. این حقیقت قرن‏ها پیش در آیه‏ای از قرآن ذكر شده است: وانزل من‏السماء ماءً فاخرجنا به ازواجاً من نبات شتّی (سوره طه، آیه 53): «و از آسمان آبی فرستاد كه با آن انواع گیاهان مختلف را رویاندیم».
میوه‏ها به صورت زوج آفریده شده‏اند.
و من كل الثمرات جعل فیها زوجین اثنین (رعد/ 3): «و انواع میوه‏ها را در دو قسم پدیدآورد».
میوه، محصول نهایی عمل تولیدمثل در گیاهان رده عالی است. مرحله قبل‏از به‏وجودآمدن میوه، شكوفه‏دادن است كه هر شكوفه، اندام‏های جنسی نر و ماده را دارد. با انجام عمل گرده‏افشانی، شكوفه‏ها بارور می‏شوند و طی مراحلی به میوه تبدیل می‏شوند. پس میوه‏های رسیده در حقیقت محصول فعالیت همان اندام‏های جنسی نر و ماده در گیاهان هستند. در بعضی گونه‏های خاص مثل موز، انواعی از آناناس و...، كه میوه از شكوفه غیر بارور ایجاد می‏شود (Parthenocarpic Fruit) كه حتی در این گیاهان هم ویژگی‏های خاص جنسی دیده می‏شود.

پرواز پرندگان

قرآن در این مورد می‏فرماید: اولم یروا الی الطیر فوقهم صافات و یقبضن مایمسكهن الّاالرّحمن انه بكل شی بصیر (ملك/ 19): «آیا پرندگان را برفراز سرشان ندیدند كه بال می‏زنند، جز خدای رحمان كسی نگاهشان نمی‏دارد زیرا او بر همه‏چیز بیناست». واژه عربی " امساك " به معنای نگاه‏داشتن است. این آیه بیان می‏كند كه خدا با قدرت خویش پرنده را در آسمان نگه می‏دارد و تأكید خاصی بر ارتباط بسیار نزدیك رفتار پرنده با فرمان الهی دارد. اطلاعات علمی جدید نشان داده است كه گونه‏هایی از پرندگان دقت بسیار بالایی در یافتن مسیرهای حركت خود در حین مهاجرت دارند و فقط وجود یك برنامه خاص برای مهاجرت در كدهای ژنتیكی پرندگان توجیه علمی قابل قبولی برای این قدرت فوق‏العاده است. قدرتی كه باعث می‏شود حتی پرندگان خیلی جوان در سفرهای طولانی و پیچیده خود بی‏هیچ تجربه یا راهنمایی به مقصد دقیق خود برسند و در تاریخ معینی به همان محلی كه از آنجا كوچ كرده بودند باز گردند.
پروفسور هامبرگر در كتاب " قدرت و ظرافت " از پرنده‏ای نام می‏برد كه در اقیانوس آرام زندگی می‏كند و در مدت 6 ماه مسافتی بالغ بر 15 هزار مایل را در مسیری به شكل "8" طی می‏كند و پس از 6 ماه با تأخیر زمانی حداكثر یك هفته به نقطه‏ای كه از آنجا كوچ كرده بود بازمی‏گردد. سیستم بسیار پیچیده‏ای كه برای چنین سفری مورد نیاز است در سلول‏های عصبی این پرنده تعبیه شده است، با توجه به برنامه بسیار دقیقی كه این سیستم می‏طلبد آیا نباید به وجودی كه "برنامه‏ریز" این سیستم بوده است بیندیشیم؟!

گزارش تخلف
بعدی